Γλώσσα: greek english

Find us on: facebookinstagramtwitervimeorss
Contact us +30 26710 25507

+30 26711 02324

Email: info@bosoni.gr



Ελέγξετε τα λουλούδια σας καθημερινά

lou


Μικρές συμβουλές για να φαίνονται τα λουλούδια σας πάντα φρέσκα και όμορφα!




untitled-3Ελέγξετε τα λουλούδια σας καθημερινά
Κρατήστε το βάζο ή το κασπώ γεμάτο με φρέσκο νερό. Ακόμη και αν το δοχείο έχει σφουγγάρι, η στάθμη του νερού θα πρέπει να διατηρηθεί υψηλή για να βοηθήσει στη μακρά διάρκεια των λουλούδιων. Μπορείτε να προσθέσετε στο δοχείο τροφή λουλούδιων για καλύτερο αποτέλεσμα. Όταν αλλάξετε το νερό θα πρέπει να καθαρίσετε καλά το δοχείο. Προσθέστε φρέσκο νερό αναμειγνύοντας τροφή λουλουδιών. Την τροφή μπορείτε να την προμηθευτείτε από τον ανθοπώλη που σας παρέδωσε την παραγγελία, η οποία περιέχει συστατικά για να θρέψει σωστά τα λουλούδια, και να διώξει τα βακτήρια (που μπλοκάρουν τα στελέχη και εμποδίζουν το νερό να απορροφηθεί), και να ενθαρρύνει τα μπουμπούκια να ανοίξουν, επιμηκύνοντας τη ζωή του μπουκέτου. Είναι ένας από τους καλύτερους και ευκολότερους τρόπους για να επεκταθεί η διάρκεια ζωής των λουλουδιών σας, αφού πρώτα σιγουρευτείτε ότι έχετε ακολουθήσει τις οδηγίες σωστά. Η καταχρησή της τροφής μπορεί να κάνει στην πραγματικότητα περισσότερο κακό παρά καλό.

untitled-2


Ξανακόψετε τους τα στελέχη

Κάθε δύο-τρεις ημέρες, βγάλτε τα λουλούδια από το βάζο ή τη σύνθεση και κόψτε λίγο τα στελέχη τους. Αφαιρέστε 2 εκ. από το κάτω
μέρος του στελέχους, κόβοντάς τα λοξά. Χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι χωρίς δόντια. Αφαιρέστε όλα τα μαραμένα άνθη και
φύλλα που πέφτουν μέσα στο βάζο και προκαλούν βακτήρια.




untitled-1Τοποθέτηση τους σε δροσερό σημείο
Οι θερμοκρασίες που προτιμούν τα περισσότερα λουλούδια είναι μεταξύ 18 με 22 βαθμούς Κελσίου και καλύτερα μακριά από το
άμεσο ηλιακό φως, θέρμανση ή ψύξη αεραγωγών, ακριβώς κάτω από ανεμιστήρες οροφής, ή πάνω από τηλεοράσεις ή θερμαντικά
σώματα, τα οποία εκλύουν θερμότητα και μπορεί στα λουλούδια να προκλήθει αφυδάτωση. Αποφύγετε την τοποθέτηση φρέσκων
λουλούδιων κοντά στην ωρίμανση φρούτων, τα οποία απελευθερώνουν ελάχιστες ποσότητες αιθυλενίου και μπορούν να τους
προκαλέσουν πρόωρη γύρανση.

Πάνω
Photo Design by Creative Solutions
Sandy Livieratou